Integraal Beheer

Integraal Beheer

Voor de Gemeente Den Haag heeft Sebas van den Brink deze animatie ontwikkeld. Hierbij wordt Integraal Beheer geïntroduceerd aan de werknemers van de gemeente. Het is een algemene introductie tot de voordelen van het nieuwe systeem.

De Gemeente Den Haag heeft met Integraal Beheer een krachtig stuk stadsbeheersoftware in handen. Alle objecten in de openbare ruimte – zowel onder- als bovengronds – kunnen hiermee eenvoudiger worden behandeld.

Wat een object is, van wie en onder wiens verantwoordelijkheden het valt is snel op te zoeken. Mocht een lantaarnpaal vervangen moeten worden, dan is het type en de producent te vinden. Mocht er een boom zijn omgewaaid, dan is de desbetreffende dienst (of diensten) snel te bereiken.

Diezelfde dienst kan dan – met hetzelfde systeem – sneller de boom opruimen en vervangen. Ideaal.

Dit concept gaat uit van herkenbaarheid. Dankzij de Integrale Beheeromgeving is het namelijk mogelijk een vereenvoudigde weergave van de werkelijkheid op te halen. Met de gegevens in de hand kun je situaties herkennen op (en onder) straat.

De Integrale Beheeromgeving is meer dan alleen beleid. Het heeft invloed op de dagelijkse bezigheden: De objecten in de openbare ruimte welke men telkens tegenkomt. Door deze een belangrijke rol te geven – ze zijn zelfs de sterren van het verhaal – wordt het voor de betrokkenen eigen, tastbaar en herkenbaar. “Hey, dit gaat ook over wat ik doe.”

De objecten – zoals in deze voorbeelden – zijn vereenvoudigd maar nog altijd herkenbaar. Het verhaal is dusdanig geworteld in de praktijk en zo belangrijk voor het verhaal, dat dit concept kiest ervoor deze te benaderen: Te vereenvoudigen en weer te geven zoals wij dat wensen.

De voordelen van het gebruik van de Integrale Beheeromgeving kunnen we uitbeelden in praktische voorbeelden. Ook blijft er nog altijd ruimte voor symboliek, zo staat een lampje nog altijd symbool voor een idee. Of héél véél voor een verlies aan overzicht. Ook kunnen we natuurlijk objecten laten dansen, verdwijnen, transformeren, menselijke eigenschappen toekennen, enzovoorts.

animatie, 2013

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
logo

Copyright © 2024 Sebas van den Brink.
Alle rechten voorbehouden.
bno logo