Facts & Figures 2023

image

Facts & Figures 2023

Eén van de leukste dingen van illustratie is betekenis vangen in een enkel beeld. Voor Stichting ZorgpleinNoord heb ik vorig jaar illustraties gemaakt voor hun jaarlijkse uitgave van de Facts & Figures. Dit gaat over de stand van de arbeidsmarkt in zorg & welzijn in Noord-Nederland.

De eerste afbeelding – de coverafbeelding – is “anders denken, anders doen,” wat het onderwerp was van de F&F. We zien iemand “anders” denken, en een tweede persoon dit uit de denkwolk vastpakken.

Daarna zien we een hand die een bloem kort gaat wieken; in- en uitstroom van personeel, behoud van personeel en gebrek aan een ontwikkelmogelijkheden zijn belangrijk in dit hoofdstuk.

Vervolgens is er het hoofdstuk Arbeidsomstandigheden, waarvoor ik een persoon heb getekend die meerdere dingen in de lucht moet houden. De werkdruk in de zorg en welzijn is namelijk hoog.

Een soortgelijke afbeelding zie je daarna; voor het hoofdstuk Arbeidsmarktprognose tilt één persoon een boel cliënten tegelijk.

Tenslotte nog twee afbeeldingen die wat meer functioneel zijn in aard: Data -> Inzicht -> Actie is waar de grote CT-scanner en andere diagnostieke middelen voor zijn (data vergaren, waaruit inzichten ontstaan en actie ondernomen kan worden).

Als allerlaatste maakte ik nog een drietal afbeeldingen, waarvan ik hier één laat zien puur omdat ik de vorm zo geslaagd vind. De titel? Zelf aan de slag.

Heerlijk om aan te werken, de geometrische vormen, de eenvoud opzoeken, de inhoud koppelen aan een metafoor. De feedback van Rik Bakker die de grafische ontwikkeling deed van de uitgave was ook heel prettig (dank!) 😊

illustratie, 2023

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
logo

Copyright © 2024 Sebas van den Brink.
Alle rechten voorbehouden.
bno logo