BoX

BoX

XPAR Vision uit Nederland, samen met Bottero uit Italië, hebben samen BoX ontwikkeld. Hiermee wordt respectievelijk hun IR-apparatuur met de glasblaasmachines gekoppeld.

Op die manier kan de glasindustrie haar proces verder automatiseren en zodoende de concurrentie aangaan met alternatieve verpakkingsmiddelen.

Dit concept is gebaseerd op de lijn. De productielijn, een proces met een begin en een eind. De stijgende lijn, zoals in een grafiek waarmee de efficiëntie van BoX inzichtelijk wordt gemaakt. De horizon, waarmee de toekomst wordt uitgebeeld.

De lijn zelf is recht, betrouwbaar, trefzeker. Het verschaft duidelijkheid door te omlijsten, te illustreren, door te vloeien. De sierlijke vorm van een transparant object zoals een fles is prachtig te illustreren aan de hand van een eenvoudige lijn.

Dit concept staat op krachtige indexale beelden. De lijnen vloeien telkens samen. Zo wordt de samenwerking tussen XPAR Vision en Bottero, tussen data en productie, van alle onderdelen van het glasproductieproces gesymboliseerd.

Het is een geoptimaliseerde stijl, daar alleen de lijn spreken hoeft. Passend bij het logo van BoX wordt er met een afgeronde lijn gespeeld. Waar glazen containers vaak enigszins afgerond zijn geldt hetzelfde voor de lijn die haar productieproces beschrijft. De lijn kan enigszins dikker of dunner zijn naar gelang toepassing.

animatie, 2012

afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
afbeelding
logo

Copyright © 2024 Sebas van den Brink.
Alle rechten voorbehouden.
bno logo