Profiel

Wie is Sebas van den Brink?

Als kind wilde ik al ontwerper worden, ik ontwierp alles wat ik maar bedenken kon: Auto’s, vlaggen, producten, logo’s, hele landen zelfs. Ik groeide vrij geïsoleerd op dus reisde ik veel door mijn fantasielanden.

Toen ik 16 werd en de mogelijkheid ontstond om grafische vormgeving te gaan studeren, greep ik deze kans met beide handen aan. Na 4 jaar mbo ging ik naar de kunstacademie in Groningen. Daar studeerde in 2009 af met de Academie Minervaprijs voor mijn documentaire Ik Zweer Het Bij Mijn Baard.

Na een paar jaar – tijdens mijn studie – voor reclamebureaus te hebben gewerkt registreerde ik me in 2008 als ondernemer bij de KvK.

Sindsdien ben ik een beetje de animatie-kant opgerold. Per ongeluk. De verhalen komen zo naar mij toe en ik geniet er elke keer weer van om ze tot leven te wekken. Een goede injectie (professionele) humor is vaak ook op z’n plek in animatie – verrassend vaker dan je denkt.

Ik ben een informatiespons. Heel veel vind ik enorm interessant. En zoek vaak nieuwe uitdaging.

Wat doe ik nou precies?

Kort gezegd: Ik specialiseer mij in het vereenvoudigen. Het samenvatten, het uitleggen. In allerlei vormen eigenlijk, met name animatie, video en illustratie. Ook een logo of zelfs een huisstijl kun je als een soort samenvatting zien.

Inmiddels heb ik tientallen bedrijven, organisaties en individuen geholpen door iets voor hun te maken. Ik ben een visueel denker, een alleskunner met veel uiteenlopende vaardigheden. Dit allemaal in verschillende branches, voor zowel overheid, semi-overheid als de private sector.

Daarnaast hou ik van het maken van kaarten en plattegronden (zoals de Snelwegkaart). Puzzel ik weleens met Unity om games proberen te maken, knutsel ik met muziek of speel ik Youtuber. Af en toe pak ik Scrivener erbij en zit ik te schrijven aan korte of lange verhalen.

Contact

Bel tijdens kantooruren 050-2111 977, of mail info@sebasvandenbrink.nl. Zie voor details de contactpagina.

Pers

Voor persfoto’s en artikelen over Sebas uit het verleden, zie de perspagina.

logo

Copyright © 2024 Sebas van den Brink.
Alle rechten voorbehouden.
bno logo